TÁRSASÁGI JOG, CÉGJOG

A társasági jog valamennyi vállalkozót érinti. A cégek megalapítása és a társaságok későbbi működése számos társasági jogi feladatot ad. A cégeljárásokban előírt kötelező jogi képviselet szintén szakember közreműködését kívánja meg.

A gazdasági társaságok (pl. betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok) alapítása és a változások kapcsán felmerülő eljárások előkészítése, lebonyolítása a mindennapi feladatok közé tartozik. A gazdasági társaságok mellett egyéb társasági formák (pl. társasházak), civil szervezetek (pl. alapítványok, egyesületek) alapításában és változásbejegyzésében is közreműködünk.

A jogszabályi változások (pl. elektronikus cégeljárás) sok könnyebbséget biztosítanak a vállalkozni kívánók számára, de számos kötelezettséget is előírnak, amelyek nyomon követése alapvető feladat.

Az említetteknél összetett, bonyolultabb társasági jogügyletek is felmerülnek, amelyek fokozott szakértelmet feltételeznek. Már működő társaságok felvásárlásakor, üzletágak értékesítése során részletes jogi átvilágításra (due diligence) lehet szükség, míg a társaságok mindennapi működése során belső szabályzatok elkészítése segítheti a gazdaságos és jogszerű munkavégzést.

CÉGALAPÍTÁS, CÉGMÓDOSÍTÁS